Frământarea aluatului este una dintre cele mai importante operații în tehnologia de obținere a pâinii. Operația de frământare se realizează în cuva malaxorului, în care materiile prime introduse în doze, se supun amestecării atât în stadiu de prospătură cât și în cel de aluat propriu-zis.
Drumul unor chifle perfecte trece apoi prin dospitor, unde acestea, datorită drojdiei proaspete folosite în compoziție, încep procesul de fermentare cunoscut sub numele de dospire. Brutarii noștri verifică procesul la intervale regulate și atunci când aluatul şi-a mărit volumul de 2-3 ori este timpul pentru copt.
După ce bucățile de aluat au dospit corespunzător, sunt supuse coacerii, în timpul căreia, aluatul se transformă în produs finit. În procesul tehnologic, coacerea reprezintă cea mai importantă fază, deoarece aceasta produce schimbarea materiilor utilizate la prepararea aluatului, în produs alimentar comestibil.
Produsele noastre au un gust mai bun datorită frământării cu atenție și coacerii în inima cuptorului pentru a ajunge în stadiul perfecțiunii.
La Poftă de Pâine, pasiunea noastră pentru coacere și atenția pentru detalii ne diferențiază. Amestecăm tradiția cu inovația pentru cei mai buni burgeri.
Suntem o echipă strânsă, unită de o cauză comună: să adunăm cele mai bune idei în coacerea chiflelor și să le împărtășim cu clienții noștrii.
Ce ar putea fi mai bun decât atât?